You are currently viewing Miten onnistut elämäntapamuutoksessa?

Miten onnistut elämäntapamuutoksessa?

Kesäloman ja siihen liittyvän herkuttelun ja laiskottelun jälkeen meillä monella on mielessämme, että kaipaamme ryhdistäytymistä ja energiaa arkeen. Tämä saattaa edellyttää muutoksia esim. ruokailuun, alkoholinkäyttöön tai liikuntaan liittyen. Voi olla tarvetta muutaman kesäkilon karistamiseen tai säännölliseen liikuntaan tauon jälkeen. Tiedämme kaikki miten tulisi toimia, onhan meillä paljon tietoa ja mediatkin ovat pullollaan loistavia vinkkejä siitä miten syödä terveellisemmin ja liikkua tehokkaammin.

Mutta miten kääntää hyvät aikomukset pitkäjänteiseksi toiminnaksi?

Myönnän, että itselleni on kertynyt vuosien saatossa kokemusta enemmän tai vähemmän onnistuneista tsemppauksia asian tiimoilta. Olen pohdiskelut asiaa ja tullut siihen tulokseen, että vaikka sisulla ja tahdonvoimalla pääsee pitkälle, se ei ole pitkässä juoksussa osoittautunut toimivaksi strategiaksi. En kerta kaikkiaan jaksa kovin pitkään otsa rypyssä kieltäytyä houkutuksista tai pakottaa itseäni liikkumaan tai syömään kurinalaisesti.

Olen pikkuhiljaa oivaltanut, että perinteisen näkökulman voi kääntää täysin. Se onkin toimivampi strategia, sillä kaikki lähtee mielestä ja ajatuksista. Sen sijaan, että miettisin jatkuvasti asioita, joista joudun kieltäytymään, keskitän energiani keksimään uusia tapoja, joilla voin rikastuttaa ruokavaliotani, liikkumistani ja kokemuksiani. Muutosten on parasta olla mieleen ja tuntua hyvältä. Näin ajan kanssa uusista terveellisimmistä tavoista voi muodostua uusia tottumuksia.

Elämäntapamuutoksessa on kyse loppujen lopuksi paljon syvemmästä asiasta kuin ulkoisista neuvoista, laihdutustavoitteista, suorituspakosta tai epäterveellisen tottumuksen lopettamisesta. Se, että haluaa ravita omaa kehoa ja mieltä niille hyvää tekevillä asioilla sen sijaan, että vahingoittaa niitä on osoitus aidosta itsestä välittämisestä ja rakastamisesta.

Eikö itsensä rakastaminen ole vähän itsekästä?

Vaikka itsensä rakastaminen saattaa kuulostaa itsekkäältä se on kaiken lähtökohta.  Emme voi antaa sellaista, mitä meillä ei ole, joten meidän on rakastettava itseämme, ennen kuin voimme todella rakastaa toisia. Rakkaus ja itsestä välittäminen auttavat meitä tietämään intuitiivisesti, mikä on meille hyvää.

On selvää, että  itsestä välittäminen ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen ei ole aina helppoa eikä välttämättä mahdollista silloin kun elinvoima on epätasapainossa ja fyysinen tai henkinen olo on liian huono.

Koen, että homeopaattinen hoito ja mielentoiminnan ymmärrykseen pohjautuva valmentajakoulutus ovat auttaneet minua tiedostamaan ja välittämään itsestäni enemmän, tekemään viisaampia valintoja ja jättämään / vähentämään pinttyneitä epäterveellisiä tapoja kuin itsestään.  

Haluan kannustaa jokaista, joka haluaa muutosta uskomaan itseensä ja nauttimaan muutoksesta. Jokaisessa on sisäistä viisautta ja voimaa tehdä omaa hyvinvointia parantavia päätöksiä ja toteuttaa niitä. Energistä loppukesää ja tsemppiä myös sinulle!